Saša Božić

07.02.2018.
Saša Božić, rođen je 17. veljače 1979. u Vinkovcima. Diplomirao je na Odsjeku kazališne režije i radiofonije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2006. Polje djelovanja vrlo mu je raznorodno i obuhvaća područja od kazališne režije, dramaturgije, koreografije i kreiranja dramskih tekstova, do organizacije i produkcije u polju europskih kulturnih razmjena.
Kao dramaturg surađuje s priznatim koreografima i plesačima u zemlji i inozemstvu poput Ksenije Zec, Snježane Abramović, Petre Hrašćanec, Isabele Schaad (Berlin), Simone Aughterloney (Berlin), Francesca Scavette (Oslo), Martine Pisani (Pariz), Dalije Aćin (Beograd), Mathewa Williama Smitha (Beč), Iztoka Kovača (Ljubljana) itd.
Zajedno sa Zdravkom Ivandijom osnovao je i vodi Kazališnu grupu de facto. 
Osim brojnih kolaboracijskih projekata Saša Božić ostvario je i niz samostalnih dramskih, plesnih i multimedijalnih projekata koji su trenutno na repertoaru hrvatskih kazališnih institucija, kao što su Skup:Igre na Dubrovačkim ljetnim igrama; Nora Henrika Ibsena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, Glorija Ranka Marinkovića u Teatru ITD; Pretposljednja panda ili statika Dine Pešuta u Zagrebačkom kazalištu mladih, . 
Svoje projekte uspješno i redovito predstavlja u europskim kazališnim institucijama (Hebbel am Ufer u Berlinu, Kaaiteater iz Bruxellesa, Pact Zollverein u Essenu, Gesneralee u Zurichu, Nacionalni plesni centar u Oslu, Plesni centar La Jette u Bruxellesu, Les Subsistances u Lyonu,  Bitef teatru u Beogradu), te na domaćim i inozemnim festivalima (Dubrovačke ljetne igre, Tjedan suvremenog plesa, Eurokaz, Bitef, Zuriche spektakel u Zurichu, UOVO festival u Milanu, Theatre de la Bastille i Rencontres Choreographiques Internationales de Seine-Saint-Denis u Parizu itd.).
Od 2009. do 2011. bio je voditelj popratnih i cjelogodišnjih programa Eurokaza. 2011. sudjeluje na umjetničkom residenceu u Les Labaratoires de Aubervillie u Parizu u sklopu projekta Gang Plank. Docent je na Katedri scenskog pokreta pri Odsjeku glume Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Živi i radi u Zagrebu.